Сервиз

Продължителността на гаранцията на вашия климатик зависи от марката производител и от редица правила и препоръки за използването на климатика, които ще намерите подробно описани във вашата гаранционна карта.

Колко години важи гаранцията далеч не е единствения важен гаранционен параметър, на който е добре да обърнете внимание, когато избирате и купувате климатик. Кой реално гарантира отстраняването на проблемите, къде ще се ремонтира климатика и колко време ще отнеме това, също са важни елементи на качественото гаранционно обслужване. Ние сме една от малкото фирми на пазара, които разполагат със собствена сервизна база, сертифицирана и оторизирана от производителите, чиито климатици продаваме. Нашият екип от сервизни техници и специалисти лично се грижи за гаранционното обслужване на всеки един климатик доставен и монтиран от Перфект Клима. Единствено по този начин можете да бъдете сигурни, че гаранцията на вашия климатик ще бъде обслужена и изпълнена до последния ден, в който е валидна.

Като комплимент към всички наши клиенти, ние се грижим и за профилактиката на вашия климатик. Нашият екип се свързва с всички собственици на климатици закупени от Перфект Клима, за да напомни за препоръчителната годишна профилактика, без значение дали ще изберете тя да бъде извършена от наш екип или не.

Перфект Клима разполага с оторизирано сервизно подразделение, което се грижи за гаранционната и след-гаранционната поддръжка на всички модели климатици на марките, с които работим.

Нашият сервиз обслужва не само закупените от нашите магазини климатични решения, но и други такива, доставени и монтирани от различни фирми. Сервизните техници на Перфект Клима имат близо 15 годишен опит в сервизирането на повечето от водещите марки климатици на пазара и познават добре техните особености и специфика. Благодарение на прекия контакт с вносителите за България, ние сме в състояние да остраним всяка подлежаща на ремонт повреда във вашия климатик по възможно най-бързия начин и без компромис в качеството. Всички ремонтирани в нашия сервиз климатици получават официален сертификат за извършената манипулация, без значение дали става въпрос за гаранционна поддръжка или след-гаранционно обслужване.

Преди да потърсите помощ в сервиза проверете следните точки:

 

 

При рестартиране защитния механизъм спира работата на компресора за около 3 минути, за да предотврати претоварването на системата. Изчакайте 3 минути, след което климатичната инсталация трябва да заработи автоматично.

По време на работа и веднага след спиране на климатика може да се чува звук на течаща вода. Възможно е преливането на охладителната течност по време на работа на системата да продължи около 2-3 минути. Саморазмразяването в режим Отопление може да породи леко свистене.

При рязко охлаждане на въздух с висока влажност по вътрешното тяло се образува воден конденз.При саморазмразяване на външния агрегат е възможно отделяне на водна пара.

Водата се образува във външното тяло по време на саморазмразяване.

Миризмите от въздуха в стаята не могат да се отстранят напълно от филтрите на вътрешното тяло.

В началото в режим Отопление, скоростта на вентилатора е много ниска до загряването на вътрешните части на инсталацията.

Ако в режим Отопление стайната температура се покачи над зададената, външният агрегат ще спре работа, а вентилаторът на вътрешното тяло ще се върти съвсем слабо.

При саморазмразяване в режим Отопление инсталацията спира работа за 6-12 минути.

При температури под +5 е препоръчително, а при температури под -5 е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО климатикът да не бъде изключван.